Now Reading
Vad ska man tänka på när man analyserar drömmar?

Vad ska man tänka på när man analyserar drömmar?

Det viktigaste att tänka på vid en drömanalys är att se analysen av drömmen som ett verktyg för att lära sig. Det är även viktigt att kunna känna igen känslor och våga utorska dem utan förutfattade meningar.

Var alltid uppmärksam på hur du känner dig före, under och efter en betydande dröm. Observera också vilka som är huvudpersonerna i drömmen och fråga dig själv vad ditt förhållande till dessa figurer är både i drömmen och utanför drömmen.

Förlita dig inte på drömböcker för att tolka dina egna drömmar eftersom det finns många missuppfattningar när det gäller det kollektiva undermedvetna. Bara för att en drömbok säger att om du drömmer om en orm så måste du ta itu med förändring eller transformation betyder det inte nödvändigtvis att det är exakt anledningen till att du drömmer om den ikväll.

Använd istället drömmen och analysen av den som ett personligt verktyg för att förstå dig själv och utvecklas. Utgå därför från dina egna erfarenheter och din egna kunskap i din analys. Vi har mycket personliga kopplingar till olika symboler i våra hjärnor och det är därför viktigt att man inte läser för mycket från hur dessa symboler definieras i drömböcker.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top